Våra bästa tips för att inreda din hall
Våra bästa tips för att inreda din hall

Våra bästa tips för att inreda din hall

Hallen kan vara ett ganska svårt utrymme att inreda beroende på hur rummet är utformat. Det kan till exempel vara ganska litet och trångt vilket gör det svårare att skapa en mysig och välkomnande atmosfär. Dock är det inget utrymme du ska strunta i eftersom det är det första dina gäster och besökare ser när de kommer hem till dig. Det är också det första du som husägare möts av och det är alltid skönt att få en bra känsla när du kommer hem.

Välj en härlig och välkomnande matta

Du bör satsa på en matta i hallen eftersom det är ett enkelt sätt att ge ett mer mysigt och inbjudande intryck. Tänk dock på att både du och andra går in med skor i hallen, så mattan bör vara tålig för smuts. Hos Trendcarpet kan du hitta en snygg och tålig hallmatta som passar med resten av din inredning. Välj gärna en ganska neutral färg som brun eller svart. Då syns inte smutsen lika tydligt vilket är ett stort plus i kanten. Det finns både avlånga och fyrkantiga varianter beroende på hur din hall är utformad.

Dekorera med lite härliga blommor

Det finns få saker som ger ett så välkomnande intryck som blommor. Därför bör du alltid ha färska blommor i hallen. De kan antingen stå på golvet eller i en liten vas på ett avlastningsbord. Du kommer märka att du blir gladare av att ha färska blommor hemma. Välj gärna blommor som är i säsong som till exempel tulpaner under våren. Blommor är också ett enkelt sätt att få in lite mer färg i rummet om du i övrigt har en väldigt neutral hall.

Gör inte hallen för mörk

Det är väldigt sällan som det finns fönster i en hall och om det gör det brukar de vara ganska små. Därför är det en god idé att ha en ljus färg på väggarna för att rummet inte ska kännas trångt och instängt. Vitt är så klart en färg som passar med det mesta och som är svår att tröttna på. Om du har en mörk hall bör du även tänka på ljussättning och välja en stor taklampa. Har du en större hall kan du även sätta ut en golvlampa där det passar. Det är viktigt att du enkelt kan hitta alla dina saker under en stressig morgon, även när det är mörkt ute.