Förnya med tapeter
Förnya med tapeter

Förnya med tapeter

Är det dags för en uppfräschning av ditt hem? Ser hemmet slitet ut med fläckar och andra små skavanker eller vill du förnya inredningsstilen med en ny färgskala? Då är det dags att sätta igång med planering och renovering av väggarna!

Vid val av tapeter gäller det att tänka till lite extra. Det är lätt att fastna för en tapet med ett fint motiv och klicka hem den. Faktum är dock att även om tapeten är riktigt snygg är det inte säkert att du kommer att uppfatta den på samma sätt när den väl sitter uppe på väggen. Fundera därför en extra gång vilken tapet du ska välja. Hos Familjetapeter hittar du ett omfattande utbud av tapeter som passar i alla typer av hem. Alltifrån småblommigt till stormönstrat och självklart även tapeter med en diskret färgnyans utan framträdande motiv.

Förnya väggarna med tapeter

Ingen renoveringsåtgärd gör lika stor skillnad som att sätta upp nya tapeter på väggarna. Även det mest slitna och tråkiga rummet blir som nytt med en snygg tapet i bra kvalitet. Dessutom hör tapetsering till ett av de snabbaste och billigaste sätten att renovera på. Till skillnad från exempelvis en badrumsrenovering som är både dyr och tar lång tid att genomföra.

Första steget är att göra en noggrann plan för vilken inredningsstil du vill ha i ditt hem. Fundera på vilka färger och former som du trivs med och som du tror att du kommer att tycka om under lång tid framöver. Nästa steg är att hitta rätt tapeter och beställa hem dem. På Familjetapeter.se kan du enkelt söka fram en tapet som uppfyller dina önskemål och beställa online. Ofta har Familjetapeter dessutom fyndpriser på särskilt utvalda tapeter så att du kan få precis den tapet du önskar till ett riktigt bra pris. Det går till och med att få en fototapet från egen bild hos Familjetapeter.

Praktiska tips vid tapetseringen

Innan du sätter igång med tapetseringen bör du, som vid allt renoveringsarbete, lägga tid på ett bra grundjobb. För att slutresultatet ska bli lyckat behöver väggens yta under tapeten vara jämn och fin. Ojämnheter på väggen kommer tyvärr annars att synas trots den fina tapeten.

Börja därför med att ta bort eventuella tapetrester och slipa ner ytan tills den är slät. Fyll ut eventuella hål och skador med väggspackel. När väggen är tillräckligt jämn är det dags att sätta igång med tapetseringen. Några verktyg som är viktiga att ha är bland annat tapetborste, stege, roller och pensel. Tapeter fästs på väggen med ett speciellt tapetlim, antingen genom att limma direkt på väggen eller på tapetens baksida. Om du har valt en tapet med mönster är det extra viktigt att vara noggrann när du fäster våderna på väggen för att motivet ska komma till sin rätt. Avsluta med att borsta ut eventuella luftbubblor i tapeten så att ytan blir ordentligt jämn och slät.