Inredning i alla former för hemmet
Inredning i alla former för hemmet

Inredning i alla former för hemmet

Att inreda kan vara riktigt roligt och är ett kreativt projekt med både färg, form och idéer! Inredning utformas med möbler, textiler, tavlor, posters eller mattor. Inredning kan handla om olika val av tapeter, målarfärg, strukturer och grundmaterial. Det finns en oändlig variation av stilar när det kommer till inredning, bara fantasin sätter gränser.

Inredningens grunder

När man inreder handlar det ofta om ett eller fler rum, både i privathushåll, på ett företag eller i en butik. Inom inredning finns det en mängd smarta tips och råd som är bra grundregler. Man ska till inte ha för mycket olika metaller i samma rum, gärna sprida ut färgerna i rummet och satsa på ett sammanhängande tema. Att våga mixa olika mönster och kontraster av mönster kan bli riktigt snyggt! Belysning är något som ger liv åt ett rum och genom att följa smarta råd om belysning kan rummen få en helt ny dimension.

Om man till exempel ska sälja sin villa eller lägenhet kan man anlita en professionell inredningsdesigner. En rätt anlitad homestyling ökar värdet på försäljningen avsevärt. En annan viktigt faktor om man ska sälja sitt hus är att se till att huset är radonfritt. Att sanera radon är livsviktigt för hälsan. Radon är en radioaktiv gas som vid långvarig exponering, kan orsaka allvarliga hälsoproblem som till exempel cancer. Om man behöver mäta sin bostad för radon, kan man med stor fördel få en professionell radonmätning utförd. Med kunnig personal kan man även få radonsanering, ventilationsinstallering och kontroll av ventilation samt en ordentlig radonbesiktning.

Kreativa lösningar

Bor man litet kan man tänka på att höjd även kan räknas in i rummet. Många smarta möbler idag är anpassade även för så kallad ”compact living”. Det behöver inte vara dyrt att inreda sitt hem.

Med fantasi och smarta idéer, genom att handla inredning på second hand, kan man komma billigt undan men ändå få ett riktigt snygg hem!