Spara pengar till inredning genom att sänka engergikostnaderna
Spara pengar till inredning genom att sänka engergikostnaderna

Spara pengar till inredning genom att sänka engergikostnaderna

Suktar du efter att köpa nya, härliga inredningsdetaljer till ditt hem men har en tom plånbok? Det finns naturligtvis flera sätt att spara pengar, men ett av de smartaste av dem är att sänka din elförbrukning. Visste du att du kan sänka dina elkostnader med tusenlappar på ett år bara genom att ha bättre koll?

 

Hur håller man då koll på sin eldförbrukning? Visst kan du läsa av elmätare och höja och sänka elementen manuellt. Problemet med det är emellertid att det blir ganska omständligt. Genom att istället använda dig av lösningar för smarta hem från Tibber blir det både roligt och lätt att ha koll på din förbrukning. Läs vidare för att ta reda på hur det fungerar.

Fördelar med att ha koll på elförbrukningen

Du kanske funderar över hur mycket du kan påverka elpriset genom att ha koll på elförbrukningen? Läs då den här artikeln som handlar om en person som drog ned förbrukningen med 75 % genom att bli mer medveten. Då förstår du säkert varför det är viktigt att ha koll.

Vi har just nu även en elkris i landet, något som vi måste ta på allvar. Att kontrollera din egen elförbrukning är ett värdefullt sätt du kan bidra på.

Fördelen är att i dessa tider finns det så många smarta innovationer som underlättar. Smarta hem-lösningar och produkter från Tibber är en sådan då de gör det till en barnlek att hålla koll på din förbrukning.

Så fungerar smarta hem-lösningarna

Hur fungerar då den här innovationen? Det är enkelt! Du ansluter helt enkelt dina elektriska apparater i hemmet till en app. Där kan du sedan i realtid se hur mycket el du förbrukar. Det gör att du får en medvetenhet om när på dygnet du förbrukar mest el. Har du till exempel för vana att dammsuga på dagen? Då kan du snabbt se att det kan vara smartare att förlägga denna syssla till kvällen eftersom elen kostar mindre då. I dagarna har människor dessutom uppmanats att vara restriktiva med energislukande apparater som dammsugning på grund av den rådande elkrisen.

Kort och gott kan man säga att lösningarna för smarta hem låter dig bli medveten om din elförbrukning. Appen triggar dig dessutom att minska förbrukningen då du i realtid kan se vad som händer när du till exempel släcker en lampa eller stänger av TV:n. Det är även möjligt att i appen se historik över din tidigare elförbrukning.

Smarta sätt att spara el

Vet du inte riktigt vad du ska spara in på? Då följer här några tips:

Kör inte apparater som kräver mycket energi när elen är som dyrast, till exempel dammsugare eller tvättmaskin. Fundera också lite över hur varmt du behöver ha det inomhus. Det kan räcka med att sänka inomhustemperaturen med så lite som någon grad för att se skillnad på elräkningen. Har du en kamin eller eldstad i hemmet kan du sänka ännu mer och värma upp med hjälp av den istället.