Lyft hemmet med inredningsdetaljer
Lyft hemmet med inredningsdetaljer

Lyft hemmet med inredningsdetaljer

Det är ofta de små detaljerna som faktiskt gör att inredningen känns lyckad. Men det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt. Pardörrar, skjutdörrar och glasdörrar är innerdörrar som alla kan lyfta hemmet. Innerdörrar är faktiskt en inredningsdetalj som kan göra mycket för atmosfären i bostaden. Det finns en mängd olika innerdörrar att välja mellan. Det gäller att hitta de innerdörrar som går ihop med din personliga inredningsstil.

Välja kvalitetsdörrar

När du ska hitta rätt innerdörrar till ditt hem kan du försöka fundera i ett större perspektiv. Det kanske passar att en vänsterhängd dörr hängs åt andra hållet eller så kanske skjutdörrar är ett bättre alternativ. Försök att tänka utanför boxen. Om ett rum är väldigt mörkt kan en innerdörr med glasparti släppa in mer ljus och lyfta rummet. Det kan vara en fördel att satsa på innerdörrar som har en högljuddämpande förmåga av praktiska skäl. Det är inte jättetrevligt med lövtunna dörrar där allt ljud går igenom. Det är även en bra idé att välja innerdörrar som är av hög kvalité.

Skapa kontrast med innerdörrar

Våga gå efter den egna känslan när du ska välja innerdörrar till hemmet. Oavsett vilken typ av innerdörr som du väljer är det bra att tänka på att dörren och dörrfodret ska passa ihop. Det är en fördel att det blir enhetligt. Om du vill skapa kontraster och en wow-effekt är innerdörrar med en avvikande färg en bra idé. Med en annan färg kan du på ett enkelt sätt framhäva innerdörren och få ett helt annat utseende i bostaden. En innerdörr som antingen har en avvikande färg eller som har glaspartier kan även ge rätt karaktär till ett rum. Tänk dock på att ha samma innerdörrar i samma rum. Innerdörren kan även användas för att sätta förväntningar på inredningen. En bra dörrdesign förbereder besökaren innan han eller hon går in i rummet.

Andra detaljer som gör skillnad i inredningen

Förutom innerdörrar kan du inreda med olika gröna växter för att få till en enhetlig inredning. Ha gärna växterna i snygga krukor som går i samma stil som den resterande inredningen. Levande ljus är små detaljer men som kan göra stor skillnad. Ljusstakar och ljuslyktor är väldigt snygga att mixa och matcha. Du kan göra snygga stilleben med både växter och olika ljusstakar. Med textilier kan du också göra mycket. Med rätt textilier kan ett rum genast kännas mer inbjudande och mysigt.

Färgkoordinera inredningen

Ett klassiskt knep för att knyta ihop inredningen och alla inredningsdetaljer är att färgkoordinera dem. När du ska kombinera färger ska du tänka på att det inte blir allt för spretigt i inredningen, håll dig till några utvalda färger. Att inreda med saker som går ton i ton är ett enkelt sätt att kunna skapa en bra helhet.