Så inreder du med tavlor
Så inreder du med tavlor

Så inreder du med tavlor

Genom att inreda med tavlor gör du att varje rum känns levande och inrett med omsorg. Det är dessutom bra eftersom det inte tar upp någon plats i rummet och du kan enkelt byta motiv när du vill. Så länge du har några snygga ramar så kan du matcha dem med vilka motiv du än känner för och vill ha på din vägg.

Skapa en tavelvägg

Om du vill skapa ett maffigt och stort intryck med hjälp av tavlor kan du skapa din egen tavelvägg. En tavelvägg består av flera olika tavlor uppsatta på samma vägg och skapar ett slags sammanhang. Grunden till en sådan vägg är snygga och tidlösa ramar. Du hittar massvis av olika ramar hos bga.se där de garanterat har något som faller dig i smaken. Försök se till att dina ramar hänger i hop, antingen genom färg eller form. Sedan väljer du själv hur du vill sätta upp dina tavlor då det finns olika stilar att gå efter. När det kommer till att skapa en egen tavelvägg kan du antingen välja ett tidlöst och strukturerat utseende med likadana ramar som hängs upp symmetriskt. Eller så kan du välja det organiserade kaoset där du använder olika tavlor och ramar i olika storlekar och former och sätter upp dem lite huller om buller. Huvudsaken är att de hänger ihop på något sätt. Även motiven får gärna hänga ihop på något sätt. Det kan vara liknande färger, liknande stilar eller liknande objekt.

Använd tavlor på andra sätt

Det finns såklart även andra sätt att inreda med hjälp av tavlor som inte inkluderar en massa olika tavlor på en och samma vägg. Ibland är det mer intrycksfullt att bara sätta upp en väldigt stor tavla som täcker en stor del av väggen. Det finns flera olika sätt att inreda med tavlor och där kan bara din fantasi sätta gränserna. Det kan vara snyggt med en stor tavla, flera små eller några få här och var. Det viktigaste är dock att dina tavlor matchar med och hänger ihop med resten av rummet så att inget skär sig eller ser konstigt ut tillsammans. Det är också snyggt att sätta upp massa personliga foton som du tagit genom åren så att du skapar en typ av vägg full av minnen och din livsresa. Annars kan du bara ställa ut olika foton i ramar lite här och var där du känner att de passar in. Till exempel på byråer, hyllor eller i bokhyllor. Det blir alltid snyggast när du själv känner dig nöjd med ditt hem.