Inredningsgrund för den som gillar förändringar
Inredningsgrund för den som gillar förändringar

Inredningsgrund för den som gillar förändringar

Trender kommer och går, och det kan vara både dyrare och knepigare att följa trenderna inom inredning än inom mode. Man kan byta ut nästan hela garderoben för samma summa som en ny soffa, om man skulle vilja byta ut den enligt alla nya trender. För de som gillar att följa nya inredningstrender och tycker om att förändra hemmet, kan ett alternativ vara att inreda hemmet med neutrala färger som går att kombinera med de flesta färger. På så sätt kan man fokusera på att få in trendkulörer och moderna material här och var, utan att behöva förändra de stora eller dyra delarna i hemmet. Här ska vi titta närmare på vad man kan tänka på när man börjar inreda samt i vilken ordning det kan vara smart att börja.

Välja väggfärg

Om man ska flytta utan några möbler sedan tidigare, är det enklaste att välja en neutral väggfärg som går väl ihop med de flesta färger. En grundläggande färg som även passar bra ihop med de flesta möbler och stilar, och som ger oändliga inredningsmöjligheter för den som vill uppgradera hemmet i samband med nya trender. Även om färgen är neutral bör man välja en varm eller kall ton, som förvisso gör att väggarna kommer gå bäst ihop med den ton man väljer. Men det bör väljas utifrån vilken känsla man vill ha i rummet. Det är egentligen precis som det låter, den varma tonen ger en varmare känsla i rummet. Men om man redan har möbler vid flytten och inte byter ut möbler och textilier ofta, kan det vara bättre att anpassa väggfärgen efter möblerna, så man slipper köpa nya möbler som matchar väggfärgen.

Välja möbler

När man ska inreda matplatsen bör man ha i åtanke att matbord och stolar ofta hänger med en längre tid. Därför bör man även här använda färger och designer i sin grundläggande stil. Välj en soffa i passande färg eller en med avtagbar klädsel som finns att köpa i flera färger. På så sätt kan man förändra hemmet en hel del bara med en ny soffklädsel, vilket är betydligt billigare än en ny soffa. Vill man ha mycket att välja på så finns ett stort utbud av allt från dekorativa mattor och lampor till möbler på Homeroom och med en rabattkod kan man fynda lite extra. Om man är lite pysslig och väljer trämöbler, kan man måla om dem när trenderna svänger. De behöver givetvis inte behålla träfärgen utan de kan målas i vilken trendfärg som helst.

Inred med nya trender

Den grundläggande inredningen är nu klar och det roliga som återstår är att inreda med de färger och material som är trendiga. Även om man följer nya trender bör man inte gå för långt ifrån sin egen stil, då det är roligare om man kan behålla alla inredningsdetaljer och variera inredningen med det man har. Många färger, material och andra trender är återkommande så har man ett förråd får man säkert användning för inredningsdetaljerna igen. Att inreda med textilier gör att man enkelt kan uppnå stora förändringar i hemmet, utan att lägga en förmögenhet på förändringen. Med en ny matta, prydnadskuddar och gardiner kommer man långt.

Så lycka till med grunden och trenderna för stunden!