Inred med hjälp av textilier
Inred med hjälp av textilier

Inred med hjälp av textilier

Något väldigt få tänker på är hur mycket du kan ändra och förnya i ditt hem enbart med hjälp av textilier. Att inreda med textilier är bra för miljön och för din plånbok. Till exempel ifall du tröttnat på en viss möbel i ditt hem kan du klä om den istället för att slänga den och köpa en helt ny möbel. Det gäller inte bara soffor, fåtöljer och stolar. Det fungerar även för bord, sängar och byråer. Allt du behöver lägga till är en fin duk eller en vacker löpare.

Enkelt att inreda med textilier

När du inreder ditt hem är det bra om du har relativt neutrala färger som bas för att göra det enklare att matcha nya textilier med redan befintlig inredning. Exempel på neutrala färger som är bra att ha som bas är grått, vitt, svart, beiget och brunt. Det allra mesta passar ihop med dessa färger så att du slipper tänka på just det. När du sedan vill piffa upp rummet med lite nya textilier från Kosta Linnewäfveri kan du välja lite starkare färger så att du skapar kontraster. Eller så håller du dig till det neutrala för att få en lugnande effekt på rummet. Det är väldigt enkelt att byta överdrag på kuddar eller sätta upp nya gardiner beroende på årstid och humör. Det finns många bra tips på internet om hur du kan inreda med textilier om du har en liten idétorka. Självklart är det enklare att byta ut kuddar och filtar än att klä om en hel möbel. Därför ska du fokusera på att även ha de större möblerna i neutrala färger så att det blir de mindre detaljerna som sätter färgtonen på rummet.

Skapa en hotellkänsla

I sovrummet kan du lätt inreda och skapa olika känslor genom att byta lakan och sängkläder. Ett snyggt överkast kommer alltid göra att rummet känns välstädat och lyxigt. Lägger du sedan till några fina prydnadskuddar får du en oslagbar hotellkänsla. Tänk dock på att inte ha för många eller för komplicerade uppsättningar av kuddar eftersom du bör försöka bädda fint varje dag så att rummet känns lyxigt, inte bara för dig utan även för gäster som kommer och hälsar på.

I badrummet kan du lägga fram fint ihoprullade handdukar vid handfatet för att förlänga hotellkänslan in i badrummet också. Häng därefter upp matchande större handdukar vid duschen eller badkaret och lägg fram mattor så att du får en enhetlig känsla.

I vardagsrummet är det främst fokus på soffa och fåtölj. De enklare detaljerna är kuddar och filtar och det är dessa du bör fokusera på. Se till att alla kuddar matchar varandra och att du har liknande kuddar i alla sittmöbler i rummet. Huvudsaken när det kommer till att skapa en hotellkänsla är att allt är prydligt och väl uttänkt.