Inreda bostad med kontor
Inreda bostad med kontor

Inreda bostad med kontor

Ska du flytta eller bara renovera och bygga om? Då är det naturligt att även fundera över inredningen. Det är ju alltid kul att förnya, ändra och snygga till. Bara nya gardiner till våren kan betyda mycket, eller några gröna växter om man tycker om det.

Tycke och smak är alltid det som i slutänden avgöra hur vi vill ha det, men vi påverkas också mycket av trender och de kan förändras mycket över tid. Det finns också olika inredningsstilar som kanske ligger som grund för våra val. En personlig inredning vill nog de flesta ha.

Stilar och trender 2021

Vi har alla olika preferenser och dras till olika typer av inredning. Det kan också finnas en del möbler eller andra inredningsdetaljer som vi absolut inte kan tänka oss att göra oss av med. Farmors gamla kökssoffa eller det där superhäftiga designbordet som sambon fört med i boet. Då är det ju tur att det självklart är tillåtet att blanda gammalt och nytt. Det ger en unik stil med egen personlighet. Ett annat sätt är att med hjälp av olika sorters ramar framhäva viktiga saker, det behöver inte bara vara tavlor. Det går utmärkt att rama in barnets första skor eller den där löpsedeln med ett viktigt budskap. Det skapar ett personligt hem.

När det gäller trender så var jordiga färger inne förra året, men de får nu sällskap av lite mer färg. Lila syns till exempel allt mer i inredningsdetaljer. Ofta lyfts återvinning och miljötänk fram genom val av textilier och prydnadssaker. Under coronaåret har många tillbringat mer tid i hemmet än tidigare vilket påverkat och fått intresset för inredning att växa. Bostaden kan behöva fungera både som lugn oas och arbetsplats på samma gång.

Hemmakontor

Visst går det att göra mycket vid köksbordet eller kanske i soffan, men särskilt ergonomiskt och praktiskt är det inte i längden. Ska du jobba mycket hemma behöver du en avgränsad arbetsplats någonstans. Genom att ha en bestämd plats vinner du inte bara i ergonomi utan också i att du faktiskt kan känna att jobbet inte behöver vara precis överallt i bostaden. Det är viktigt att vara ledig också, men väldigt svårt att vara det om dator och arbetspapper ligger på soffbordet.

Försök att hitta en hörna i sovrummet eller i något oanvänt hörn. Det räcker ofta med ett bord och en bra stol. Försök avgränsa från resten av bostaden kanske genom att helt enkelt sitta med ryggen mot den, eller också genom att placera en bokhylla, några växter eller annat som delar av lite. Gör du det här kan du också känna att du ibland lämnar skrivbordet och går och tar en kaffepaus och när du är ledig så slipper du ha arbetsmaterialet mitt framför ögonen hela tiden.