Välj rätt storlek på dina möbler
Välj rätt storlek på dina möbler

Välj rätt storlek på dina möbler

Ett vanligt misstag som många gör när det är dags att inreda hemmet är att de väljer fel storlek på sina möbler. Det är lätt att tro att storleken inte har någon betydelse och att det är designen som är avgörande för om det blir snyggt eller inte, men så är inte fallet. Möblernas storlek är faktiskt ännu viktigare för hur ditt hem kommer att uppfattas.

Ett litet hem kommer se trångt ut om du har för stora möbler. Ett stort hem kommer att kännas som ett dockskåp om möblerna är för små. Vill du vara säker på att du får rätt storlek på dina möbler kan du använda dig av två tredjedelars-regeln. Det här är en regel som många inredningsexperter använder sig av när de hjälper sina kunder med deras hem. Regeln går ut på att möblerna inte ska vara större (eller mindre) än två tredjedelar av den vägg som de står framför.

Exempel: Din vardagsrumssoffa ska utgöra två tredjedelar av den vägg som soffan står framför. Vardagsrumsbordet ska utgöra två tredjedelar av soffans totala längd. Det här regeln kan du använda i nästan alla inredningssituationer för att skapa en bra balans!