Skapa ett personligt hem
Skapa ett personligt hem

Skapa ett personligt hem

Tycker du att ditt hem ser ut som alla andras? Som tagit ur en IKEA katalog? Att känna såhär över sitt hem är inte ovanligt. Många drömmer idag om att kunna inreda personlig och verkligen framhäva vem eller vilka det är som bor i bostaden. Att inreda personlig kan vara mycket svårt om man inte vet hur man ska gå tillväga. Det är lätt att man tror att fotografier kommer att lösa hela problemet, men det är inte alltid detta fungerar i praktiken.

Satsa på detaljerna

När du inreder personligt vill du att gäster ska kunna få en uppfattning om vem det är som bor i hemmet. Det vet redan hur du ser ut. Här är det därför viktigt att du tänker på andra saker som kan förknippas med dig och din personlighet. Det kan t.ex. handla om att du sätter upp dekorationer eller inredning i en viss färg som du älskar eller att du skapar ett stilleben med alla souvenirer från dina resor.

Skapa egna möbler

Har du tröttnat på att dina möbler är trista och intetsägande? Ett mycket bra sätt att skapa ett personligt hem är då att måla om dessa. På hem- och hussajter på nätet kan du hitta massor med inspiration som hjälper dig när du vill göra om en byrå, bokhylla eller vad helst det må vara. Med bara lite penslar, färg och fantasi kan du måla om den där trista byrån till en som verkligen utstrålar personlighet och visar din karaktär. Under de senaste åren har det även blivit mycket populärt att använda sig av självhäftande dekorplast. Plasten är enkel att fästa på alla plana ytor och sitter som berget!