5# inredningstips för minskade elkostnader
5# inredningstips för minskade elkostnader

5# inredningstips för minskade elkostnader

Inredning handlar ju primärt om att göra ett hem personligt och mysigt så att vi trivs i vår bostad. Men en bostad behöver ju elektricitet, vilket också innebär elräkningar. Genom att inreda på rätt sätt kan du faktiskt dra ner på dina elkostnader och samtidigt få ett mysigt hem.

1# Satsa på billigaste elbolaget

Ok, vilket elbolag du har känns ju inte direkt som att det har någonting med inredning att göra. Men det har det faktiskt, i alla fall indirekt. Ju mindre du betalar för elen, desto mer pengar kan du lägga på roligare saker som en snygg soffa, nya gardiner eller foton på nära och kära att sätta upp på väggen. Välj ett elbolag som Göta energi som både ger dig en daglig bonustimme , alltså en timme gratis el varje dag, och som ger dig flera avtal att välja mellan. Det är jättelätt att byta elbolag till Göta Energi för att minska på dina räkningar och få 365 bonustimmar om året.

2# Inred vardagsrummet med en kamin

Det finns saker som verkligen kan lyfta ett helt hem: som ett vackert piano, en kamin eller en kakelugn. Kaminer ger alltid hög mysfaktor. Du väljer om du ska köpa en vacker gjutjärnskamin med sirliga mönster i gammal stil eller om du satsa på en ultramodern värmekälla. Med en kamin får du både värme, mycket hemtrevnad och en bra backup vid strömavbrott.

3# Kakelugn

Om du har ett lite större hus kan du sätta in en kakelugn. Kakelugnar ger både värme och är mycket snygga. En kakelugn ackumulerar mer värme än en kamin och är perfekt i ett stort hus på landet som har rejäla elräkningar.

4# Sköna varma filtar

Filtar är det absolut billigaste och enklaste sättet att inreda ett hem så att det både är varmt och mysigt. Ok, filtar i sig kommer inte dra ner på dina elkostnader, men du kan sänka temperaturen om du har sköna filtar att värma dig med när du ser på tv eller läser en bok. Om du inte kan installera kamin eller kakelugn, så kan du köpa varma filtar för kalla dagar.

5# Snygga muggar

Ett annat sätt att hålla värmen är att dricka kaffe, varm choklad och te. Det är så mycket roligare att dricka i stora snygga muggar som du kan värma dina händer mot. Köp muggar som rymmer en halv liter, så har du en minivärmekälla för fingrarna och kroppen på både hösten och vintern.