Så skapar du ett lantligt kök
Så skapar du ett lantligt kök

Så skapar du ett lantligt kök

Det finns få köksstilar som är så inbjudande som det lantliga köket. Du får en känsla av att befinna dig på landet i något gammalt torp med rustika möbler och andra gammaldags detaljer. Köket har under de senaste åren blivit en naturlig samlingsplats för hela familjen och vi spenderar timmar med att laga mat och umgås. Det lantliga köket lämpar sig perfekt till detta då det är inbjudande och har normalt stora ytor att röra sig på. De ljusa och härliga färgerna gör att köket känns ännu större än vad det faktiskt är.

Satsa på det rätta porslinet

Det är inte bara själva köket som bör gå i lantlig stil för den rätta känslan. Även små detaljer som porslin, textiler och annat bör ha en lantlig och gammaldags känsla som passar in med resten av köket. Du hittar mycket i lantlig stil hos LaLiving.se och kan beställa hem allt från en mortel till espressomuggar. Var inte rädd för mönster och färg då det är mycket vanligt om man ser till den lantliga stilen. Du kan även köpa till snygga mattor och andra textiler som passar bra till köket. Se till att helhetsintrycket blir bra och att allt har en röd tråd. Annars kan det lätt kännas överväldigande för den som besöker ditt kök.

Rustikt och med mycket förvaring

Ett ord som verkligen beskriver vad ett lantligt kök handlar om är rustikt. Det ska vara ståtligt och pampigt. Var inte rädd för att ta in lite grövre möbler som till exempel en kökssoffa. De får gärna vara lite slitna för att ge ett ännu lantligare intryck. Här kan du göra många begagnade fynd om du har tur. Har du turen att ha en öppen spis i köket ska självfallet den framhävas på bästa sätt.

Du får inte heller glömma bort att ha riktigt bra förvaring i ditt lantliga kök. Om det finns plats kan du med fördel ställa in ett vitrinskåp där du förvarar dina fina glas och annat porslin. Det gör inget om det ser äldre ut utan det är att föredra i dessa sammanhang. Det är också en perfekt möbel att sätta i centrum i din inredning. Med dessa enkla knep kan du enkelt få till ett hemtrevligt och lantligt kök.