Så inreder du ett litet hem
Så inreder du ett litet hem

Så inreder du ett litet hem

Vid en första anblick kan det vara lätt att tro att det ska vara smidigt att inreda ett litet hem. Det finns ju trots allt inte lika mycket yta som måste fyllas ut med möbler och dekorationer för att det ska se snyggt och prydligt ut. Att tro att ett litet hem är lättare att inreda än ett stort är ett mycket vanligt missförstånd. Små hem är faktiskt betydligt svårare, just för att du inte har lika mycket utrymme att röra dig med. Här gäller det att vara listig och använda sig av bra knep för att hemmet inte ska kännas för stökigt eller trångt.

Bästa inredningstipsen till det lilla hemmet

I Sverige är det många som bor i mindre lägenheter, speciellt om man bor inne i de större städerna. Även längre ut i landet kan det naturligtvis finnas mindre boende och med dessa tips vill vi hjälpa dig att inreda rätt. Vi vet att ett litet hem kräver mycket mer planering och noga utvalda möbler för att bli bra!

1. Använd dig av luftiga och nätta möbler som inte tar upp för mycket fysisk eller visuell plats. Satsa på ett runt bord med en pelare istället för ett fyrkantigt bord med fyra ben. Välj att vara utan sänggavel istället för en i massivt trä.

2. Jobba så mycket med dina förvaringsmöjligheter som möjligt. Här gäller det att vara klipsk och använda sig av utrymmen som under din säng eller högt upp vid taket. Multifunktionella möbler är också bra, t.ex. en soffa med förvaringsmöjligheter.

3. Använd dig av ljusa färger för att få ditt hem att kännas och upplevas som större. Måla väggarna vita och välj inredning i ljusa kulörer. Svart äter upp solljus och ger inte den där reflektionen som du behöver för att åstadkomma den effekt du är ute efter.

4. Idag finns det många möbler som du enkelt kan fälla ihop när de inte används. Hopfällbara alternativ till det lilla hemmet kan t.ex. vara ett matbord eller stolar. Får du gäster ställer du fram dem och när de har gått ställer du in dem i garderoben igen.

5. Undvik för mycket dekorationer i ett litet hem. Risken är stor att det kommer kännas plottrigt och stökigt istället för stilrent och modernt.