Inredningsmissarna som du bör undvika
Inredningsmissarna som du bör undvika

Inredningsmissarna som du bör undvika

Att inreda sitt hem kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det är svårare än man kan tro. Visst är det fysiskt enkelt att placera en soffa i ett rum eller skruva upp ett matbord i köket, men vill man ha det där snygga, balanserade och stilrena hemmet krävs mer än så. I Sverige är vi idag väldigt måna om att ha fint och modernt i våra hem och genom att undvika de vanligaste inredningsmissarna kan också du lyckas.

I många fall vet man inte ens om att man har gjort en inredningsmiss eller två. Kanske är man van att ha inredningen på ett visst sätt, eftersom det var så man växte upp eller så som det ”alltid har varit”. Dock är det många som drömmer om att få till den där snygga bostaden som man bara kan se i inredningsmagasin, men man vet inte riktigt hur man ska gå tillväga. Hur man än vänder och vrider på möblerna blir det inte rätt och dekorationerna står inte heller som man önskar. Lugn! Vi har lösningen på dina inredningsproblem. Här nedan listar vi de vanligaste inredningsmissarna som den svenska befolkningen gör.

Vanliga inredningsmisstag

Du ställer alla möbler mot väggen – Ja, sanningen är att det här är mycket vanligt. Man inreder mot väggen för att man tror att rummet kommer att kännas större. Vill du skapa utrymme ska du dock se till att skjuta ut möblerna från väggen. Bor du trångt räcker det med en 10-20 cm för att få effekt.

Dina tavlor hänger fel – Det ska vara behagligt att titta på en tavlor och tavlan ska framhäva rummet, inte dra ner det. Se därför till att dina tavlor hänger i ögonhöjd och att de inte är för långt ner eller för högt upp. Denna miss är enkel att fixa till och kostar inget.

Du matchar för mycket – Att skapa en enlighet i ett rum är bra och gör att din inredning ser genomtänkt ut, men om du matchar alldeles för mycket finns det risk för att rummet upplevt som en stor massa av en och samma nyans. Våga mixa och matcha, men gå inte till överdrift här heller.

Du överdekorerar – Visst är det fint med härliga dekorationer i hemmet, men var försiktig med att överdekorera. Om du har för mycket dekorationer är det lätt att hemmet kommer att se plottrigt och stökigt ut. Det blir dessutom svårare att hålla rent och fräscht. Det är mycket bättre att du väljer ut några få inredningsdetaljer som du tycker är speciella och låter dessa stå i fokus istället.

Du glömmer belysningen – Att bara fokusera på möbler och dekorationer kommer inte få ditt hem att se optimalt ut. Se till att du inte glömmer bort att också inreda med belysning. Det sägs att ett rum bör ha minst 5-7 ljuskällor.